De ce cafea verde?

Este bine ştiut că, din lumea vegetală, omul îşi asigură cea mai sănătoasa şi complexă energie, aliment sau medicament, plantele reprezentând în totalitatea lor singura sursă materială, principală, vitală. Din vremuri străvechi se cunosc avantajele unei alimentaţii bazate pe vegetale, din aceleaşi vremuri descoperind şi folosind nenumărate reţete de leac pentru buna sănătate ce ne-o dorim. 
Astfel ceaiul şi infuziile de tot felul sunt şi azi o comoară nepreţuită ce merită descoperită şi redescoperită.

    Infuzia de cafea verde este o soluţie relativ recentă, recomandată celor ce vor să ardă grăsimile şi colesterolul cel rău, dar şi celor ce doresc să urmeze o cură de dezintoxicare eficientă şi sănătoasă. Bogată în acid clorogenic, substanta responsabilă de dizolvarea grăsimilor, cu un continut de cafeină ceva mai mic decat în cafeaua prăjită, dar suficient cât să potenţeze efectele benefice ale celorlalte substanţe din infuzie, cu o uriaşă cantitate de antioxidanţi responsabili de eliminarea toxinelor şi înfrânarea procesului de îmbătrânire al celulelor, bogaţia acesteia în multe alte substanţe complexe şi oligoelemente, face din cafeaua verde o alternativă extraordinară pentru remedierea multor deficienţe cu care se confruntă organismul nostru tot mai poluat fizic si psihic.

    Astfel, ştiinţa modernă afirmă că prin consumul regulat, tip cură de 4-6 săptămâni, organismul uman poate metaboliza o bună parte din excesul de grăsimi din organism, cura putând să întarească sistemul imunitar, să normalizeze tensiunea arterială, să ajute în cazul diabetului de tip 2, deoarece acidul clorogenic creşte absorţia glucozei, scăzând glicemia, împiedică absorţia zahărului trimiţându-l la ardere (şi nu la depozitare cu grăsimile)previne hipertensiuneainhibă producţia de colesterol răumăreşte capacitatea de concentrare mentală, aducând în final nenumarate alte beneficii organismului nostru.

    Bineînţeles că, odată descoperite efectele benefice ale cafelei verzi, au apărut rapid şi extractele şi pilulele ce se bazează pe cafeaua verde, o variantă la îndemână celor comozi ce nu doresc să investească un minim de timp pentru prepararea naturală a acesteia. 
O altă pierdere, ce poate afecta calitatea tratamentului, o reprezintă alegerea făcută de majoritatea comercianţilor ce se grăbesc să achiziţioneze cafea verde ieftină (aducătoare doar de profit), fără să ţină cont de prospeţimea ei (multe sortimente stând în depozite la ferme, chiar si 6-7 ani până să fie scoase la vânzare), fără să se ţină cont de gradul de intoxicare al cafelei cu îngrăşăminte şi alte substanţe specifice producţiei de masă, ba chiar comercializându-se sorturi de cafea inferioară (folosită intens la producerea pilulelor) pe motiv ca au puţin mai mult acid clorogenic în concentraţie, neţinându-se cont de multe alte substanţe prezente aici în cantitate mare şi pe care organismul nostru nu ştie să le digere sau asimileze cu uşurinţă.

    Ţinând cont de toate aceste aspecte necesare calităţii, în stilul ce ne caracterizează, de a aduce clienţilor noştri cele mai bune, proaspete şi speciale produse, am cercetat piaţa mondială prin intermediul specialiştilor nostri germani, hotărând, în final, să achiziţionăm cafea verde arabica, de cea mai mare calitatebio organică, ecologică, conform normelor actuale europene, pe care o raşnim în ziua când pregătim comanda, în felul acesta obţinând pentru dumneavoastră un maxim de calitate şi eficienţă, printr-o marfă vieprospătăneoxidată şi nepoluată
    De asemenea, acredităm pentru informarea dumneavoastră, două metode benefice de preparare a infuziei de cafea verde, cu menţiunea că vă sfătuim să consultaţi un medic înainte de a începe cura şi să ţineţi cont că produsul, natural, conţine şi aproximativ 1% cafeină.

    Recomandăm să începeţi cu infuzarea cantităţii minime de cafea verde, respectiv:

  • 35g (aprox. 4 linguriţe cu vârf), urmând ca treptat să cresteţi cantitatea până la maxim 57g (după o săptămână folosiţi 5 linguriţe cu vârf, iar din a treia săptămână maxim 6 linguriţe cu vârf până la final,…cura ţine minim 4, maxim 6 săptămâni).
  • Cantitatea de apă va fi mereu de 340ml.
  • Puteţi relua cura dupa minim 2 săptămâni de pauză.

    Variante de preparare:

1.Varianta rapidă

   Măcinaţi grosier, de consistenţa tărâţelor între 35 şi 57g cafea verde (vezi indicaţiile de mai sus) şi puneţi într-un vas smălţuit cu 340ml apă distilată de uz alimentar, sau apă de izvor sau fântână, nu de la chiuvetă, acoperiţi şi puneţi pe foc. Când începe să clocotească, micşoraţi flacăra la minim şi lăsaţi să fiarbă, domol timp de 15 minute. Opriţi focul şi lăsaţi să se infuzeze o oră – o oră si jumătate. Strecuraţi şi împărţiţi în două cantitatea.

2.Varianta lentă (mai benefică !) 

   Puneţi într-un vas emailat, sau sticlă termorezistentă între 35 si 57 grame de cafea verde (vezi indicaţiile de mai sus), măcinată grosier şi adăugaţi 340 mililitri de apă plată clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 8 – 10 ore la infuzat. Strecuraţi apoi şi împărţiţi în două cantitatea. Consumaţi câte o parte, înainte cu o jumătate de oră de masa de dimineaţă şi cu o jumătate de oră înainte de masa de prânz. Poate fi şi uşor îndulcită cu zahăr de palmier şi chiar cu puţin adaos de lapte vegetal (de soia, migdale sau orez). Şi încă o opţiune, cu multiple extra-beneficii, adăugaţi la infuzare şi o linguriţă de ghimbir. Ideal este ca în timpul curei să faceţi şi mişcare, adoptand o dietă sănatoasă în care înlocuiţi dulciurile cu fructe, carne doar slabă (pui, peşte, vită), fără alcool, iar singura grasime să fie doar cantităţi mici de ulei vegetal nerafinat, nehidrogenat.

Puteti comanda cantitatea dorită de cafea verde aici, sau direct în magazinul Royal Tea & Coffee din Palas Mall – IAŞI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *